ANUNȚ GENERARE FORMAȚIUNE DE STUDIU CLASA A V-A

Stimați părinți,

Vă informăm că joi, 11.07.2024, la ora 10:00, va avea loc generarea formațiunilor de studiu pentru anul școlar 2024-2025, clasa a V-a, Școala gimnazială AXINTE URICARIUL Scânteia.

Distribuirea elevilor în clase se va realiza în conformitate cu articolul 23, alineatul 10 din Legea Educației, care prevede următoarele:

“(10) Pentru a asigura respectarea principiului desegregării școlare și al combaterii oricăror forme de discriminare asumat la nivelul sistemului național de învățământ, la începutul nivelului de învățământ, formațiunile de studiu se vor constitui prin distribuție aleatorie a elevilor, acolo unde există mai multe clase pe an de studiu. Procedura de distribuție aleatorie va fi stabilită prin ordin al ministrului educației”.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Cu stimă,

DIRECTOR,

PROFESOR VIORELA MIHAELA CÂRLESCU

 

 

De ce clasa a V-a la Școala Gimnazială ,,Axinte Uricariul” Scânteia?

  • Pentru că ne-am făcut, în timp, o reputație excelentă atât în cadrul comunității locale, cât și în rândul partenerilor cu care colaborăm;
  • Pentru că Școala Gimnazială ,,Axinte Uricariul” Scânteia  este o pepinieră pentru liceele învățământului ieșean;
  • Pentru că acordăm o atenție  deosebită pentru studiul matematiciilimbilor străine, precum și tuturor disciplinelor de studiu;
  • Pentru că avem rezultate deosebite la concursuri și la olimpiade școlare;
  • Pentru că facilităm accesul elevilor la  o pregătire riguroasă în vederea admiterii la liceu în clase cu profil bilingv sau de matematică informatică.
  • Pentru că ne situăm în topul școlilor din mediul rural în ceea ce privește rezultatele la  Evaluarea Națională și admiterea la liceu.

Fișa de înscriere

Cerere de înscriere în clasa a V-a

1. Descărcați și tipăriți fișierul PDF (descarca aici)
2. Complețati corespunzător spațiile libere
3. Completați data și semnați
4. Depuneți cererea la secretariatul instituției