ȘCOALA LUI ISTEȚILĂ

  GRUP ȚINTĂ: ELEVII CLASELOR PRIMARE DIN TOATE LOCAȚIILE                           

ORGANIZATORI/ COORDONATORI: PROFESORI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL  PRIMAR ȘI PREȘCOLAR:

Bîgu Eva Maria, Buboi Tatiana, Cârlescu Viorela Mihaela, Cîrstean Andreea Viorica, Criangă Sorina,  Donea Ionel, Iacob Maria, Mihăilă  Mariana, Pasnicu Andreea, Petrache Ștefania, Rusu Elena, Șutac Raluca Gabriela.

Perioada de înscriere 02-03 APRILIE 2024

Înscrierile se pot face la școală la învățătorul clasei, la sectretariat sau direct pe site completând solicitarea AICI.

                                                           

AFIS-PROIECT_compressed-1

   

                                                                                      

CAMPANIE ANTIDROG- aprilie 2024

În perioada 1- 5 Aprilie, în Școala Gimnazială Axinte Uricariul Scânteia, s-au desfășurat activități de informare, educare, conștientizare în domeniul prevenirii consumului cu substanțe interzise.
Activitatea a fost organizată de către prof. înv. primar Tatiana BUBOI și susținută din partea C.P.E.C.A. IAȘI, Comisar șef de poliție Anca HAPAU.
La activitate au participat și cadrele didactice diriginte alaturi de profesorii de biologie.
Campania a continuat cu activități de informare, educare și conștientizare în domeniul prevenirii consumului cu substanțe interzise pe parcursul săptămânii și la clasele de elevi.

CLASA I ȘCOALA AXINTE URICARIUL- SCÂNTEIA

ÎNVĂȚĂTOR Elena RUSU

Clasa a VII-a BODEȘTI

DIRIGINTE Prof. Alina ALEXA

Clasa a V-a BOROSEȘTI

DIRIGINTE Marius ȘTIURCĂ

La clasele a VII – a și a VIII – a, din toate locațiile, au participat în total 130 de elevi, însoțiți de profesorii diriginți, Prof. Alina ALEXA, Prof. Mihai BOTEZATU, Prof. Mitică Ovidiu LIPȘA, Prof. Dănuț TĂCUȚANU, Prof. Valentin OLĂERU, Prof. Laura PĂRPĂLIȚĂ, Prof. Ana Maria ȚURCANU.

1 Decembrie 2023 – Scoala Gimnaziala ,,Axinte Uricariul” Scanteia

Săptămâna verde 27-31 martie 2023

În perioada 27-31 martie în unitatea noastră școlară s-a desfășurat programul Săptămâna verde.

Activitatile desfășurate au vizat investigarea realității înconjurătoare,  explicarea schimbărilor climatice la nivel global și sistemic și combaterea acestora, utilizarea responsabilă a resurselor naturale și manifestarea unui comportament protectiv față de biodiversitate, păduri și viața terestră,  ape și viata acvatică.

“Școala părinților” – 10 martie 2023

Vineri, 10 martie, părinții preșcolarilor de la GPN Scânteia și GPN Ciocârlești au participat la “Școala părinților ” în cadrul proiectului “Start în educație ” realizat de Fundația OMV Petrom și Word Vision România. 

Nu tremur la cutremur

Pe data de 1 martie 2023 preșcolarii și elevii școlii noastre au participat la o simulare a situației de cutremur. Aceasta simulare a fost precedata de activitati ce au vizat informarea copiilor asupra regulilor de comportare și masurilor protecție ce trebuie adoptate intr-o astfel de situație.

Tradiția mărțișorului” la Școala “Axinte Uricariul ” Scânteia

“Tradiția mărțișorului” la Școala “Axinte Uricariul ” Scânteia,  proiecîn parteneriat cu Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Național Pedagogic “Vasile Lupu” Iași. 

Ziua Nationala a Lecturii 15 februarie 2023

Ziua nationala a lecturii a fost sărbătorită și în gradinita și scoala noastră.  Începând cu cei mici și pana la cei mai mari copiilor li s-au citit povesti frumoase de către invitați speciali sau au marcat acest eveniment prin “degustare” de carti, lectură împreună sau vizite la Biblioteca Comunala “Emil Condurachi ” Scânteia unde au desfășurat activități în colaborare cu doamna bibliotecară. 

Ziua de 14 februarie a promovat în scoala noastra activități prin care copiii sa conștientizeze efectele violentei între elevi și modalități de combatere a acesteia

Mos Craciun la Scoala Gimnaziala Scanteia

Brazii noștri au fost îmbrăcați în straie de sărbătoare și toți preșcolarii și elevii s-au pregătit de sărbătoarea Nașterii Domnului dar și de sosirea Moșului Crăciun care nu a întârziat să vină cu daruri.

Fiecare grupă și clasă a fost decorată cât mai frumos, cei mai mici l-au primit pe Moșul la serbare iar cei mai mari au desfășurat joculețul “Secret Santa” și au mers la colindat.

Multumim Primăriei Scânteia că l-au trimis pe Moș Crăciun la noi, copii și cadre didactice.

La mulți ani tuturor!

Brăduțul copiilor de la Școala Gimnaziala “Axinte Uricariul ” Scânteia,  a sosit acasă!

Mulțumim RNP ROMSILVA- Direcția Silvică Iași și partenerilor care au contribuit la această mare bucurie a copiilor noștri!

Îl vom prezenta și în straie de sărbătoare,  plin de dorințe.

Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2023

Cu mic, cu mare, preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale “Axinte Uricariul ” Scânteia au sărbătorit Ziua Națională a României în straie de sărbătoare,  desfășurând activități diverse prin care și-au îmbogățit cunoștințele dar și programe artistice.

Săptămâna legumelor si a fructelor donate în cadrul programului SNAC

În perioada 21-25 noiembrie s-a organizat și desfășurat campania sociala de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate: Săptămâna legumelor si a fructelor donate în cadrul programului SNAC, coordonat de domnul profesor Botezatu Mihai.

Vrem cu Bicicleta alături de copii de la Scoala ,,Axinte Uricariul” Scânteia (8 iunie 2022)

În proiectul Vrem cu Bicicleta alături de copii de la școala din Scânteia, care s-au descurcat foarte bine pe traseul de 10 km. Am explorat împreună frumoasele dealuri ale satelor din jur

Gradinita cu Program Normal Scanteia: Program national de incurajare a lecturii in gradinita si in familie ,,Citeste-mi 100 de povesti” (Noiembrie 2021)