13 IUNIE 2024-ZIUA EROILOR

Cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită pe data de 13 iunie, elevii Școlii Gimnaziale “Axinte Uricariul” din Scânteia au desfășurat o serie de activități comemorative la Monumentul Eroilor. Evenimentul a reunit elevi din toate locațiile școlii, care au participat cu entuziasm la ceremonia de depunere a coroanelor.

Sub îndrumarea doamnei învățătoare Spânu Doinița și a domnului profesor de Educație Muzicală Birică Florin Anghel, elevii au prezentat un moment artistic deosebit, omagiind memoria eroilor. La manifestare au fost prezenți și reprezentanți ai Primăriei Scânteia, printre care domnul primar Darabana Mihai, precum și preotul Mihăilă Teodor.

Evenimentul a fost marcat de solemnitate și respect, aducând un omagiu celor care și-au sacrificat viețile pentru patrie.

Școala lui Istețilă- 13 aprilie 2024

O inițiativă propusă de Școala Gimnazială Axinte Uricariul din Scânteia, a debutat într-un mod triumfător!

Astăzi,13 aprilie, 120 de elevi din ciclul primar, au luat parte la activitățile desfășurate în aer liber, sub îndrumarea atentă a unei echipe formidabile: 6 învățători/educatori și 7 voluntari devotați, dintre care elevi de liceu și adulți implicați în această nobilă cauză.

Nu putem decât să transmitem sincere mulțumiri tuturor celor implicați, de la organizatori și până la participanți, pentru contribuția lor la acest proiect cu adevărat memorabil!

Rezultatele primei zile sunt cu adevărat încântătoare: zâmbetele copiilor, vocea lor plină de entuziasm și energia debordantă au umplut atmosfera de bucurie și inspirație.

Ziua 1 a fost doar începutul unei călătorii minunate și pline de descoperiri!

2 Aprilie 2024 , Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Clasa Pregătitoare, Prof. Tatiana BUBOI

ȘCOALA ALTFEL 12.02-16.02.2024

CLASA A V-AConcurs COOLTura și creație– Realizare de machete pe teme legate de natură.

DIRIGINȚI Prof. Mihaela Ramona DIACONU; Prof. Roxana COȚOVANU

CLASA A VI-A

DIRIGINȚI Profesor Veronica CONDRATOV, Profesor Anca Elena BĂLUȚĂ

Rezolvare de probleme distractive, Concurs de Karaoke și dans Copii au talent, Confecționare de mărțișoare.

Elevii claselor V-VIII, locația BOROSEȘTI, au desfașurat activități în săptămâna Școala altfel, fiind indrumați de diriginți.

Moldova, leagănul literaturii române, Întâlnire cu cei mici.

Prof. Iuliana CRISTEA

Prof. Valentin OLAERU

Prof. Marius ȘTIURCĂ

Prof. Dănuț TĂCUȚANU

GPN BOROSEȘTI- Actvitate  in parteneriat cu biblioteca Scanteia : “Toamna “

Elevii clasei a VIII-a impreuna cu domnul profesor Dârdără Bogdan au desfășurat activitatea extrașcolara “Natură și spiritualitate”- 2023

Elevii claselor a VI-a si a VII-a, impreuna cu elevii de la Liceul cu Program Sportiv au vizitat Unitatea Militara din Iași-Copou

Unitatea militara, Muzeul Militar National ,, Regele Ferdinand I” si Sala pașilor pierduți din cadrul Universității ” Alexandru Ioan Cuza” Iași”

11 iunie 2022 – o zi la ”Șotron. Festivalul copilăriei”

11 iunie 2022 – o zi la ”Șotron. Festivalul copilăriei”. Elevi din clasele a VI-a si a VII-a  au fost invitați să coordoneze activitatea de pictură pe linguri de lemn din cadrul acestei ample manifestări, alături de doamna profesoară Ana Maria Țurcanu; Proiect in colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române.

1 iunie 2022 – Ziua Copiilor

Piesa de teatru dedicată copiilor cu ocazia aniversării lor a adus multe zâmbete pe chipurile celor mici. Mulțiumim domnului primar Mihai Darabana pentru sprijinul acordat!

Atelier experimental „Costumul popular pe linguri de lemn” (9 Mai 2022)

In cadrul proiectului ,,Punti intre rural si urban,, s-a desfasurat activitatea ,, Traditii si mestesuguri populare,, in parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Iasi, Casa muzeelor Iasi si UAT Scanteia. 

la activitate au participat elevi din clasele a VI-a B si a VII-a B.

Activitate de informare si cooperare privind lupta impotriva traficului de persoane (5 Mai 2022)

Activitate extrascolara in parteneriat cu MAI si ANITP de informare si cooperare in lupta impotriva traficului de persoane, cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

Limba și literatura română : Recenzie de carte (Aprilie 2022)

Activitate extrascolara :Încondeiere ouă cu ocazia Sărbătorilor Pascale (Aprilie 2022)

Activitate extrascolara: plantare flori și arbori “Educația prinde rădăcini” (Mai 2022)