Cine suntem

Școala Gimnazială ,Axinte Uricariul” Scânteia este o instituție publică de învățământ preuniversitar ce susține eforturile de învățare ale tuturor copiilor. În același timp, colaborăm cu autoritățile publice, cu toți factorii interesați, cu părinții și cu întreaga comunitate locală. Cu un corp profesoral de elită, Școala noastră a avut, de-a lungul timpului, o evoluție cu care ne mândrim. 

Ce ne propunem

Tuturor le oferim şanse egale în accesarea informaţiei, formarea de priceperi şi deprinderi, construirea unui sistem de valori, conştientizarea şi manifestarea de atitudini proactive, dorim să scădem nivelul abandonului şcolar şi să sprijinim comunitatea să acceseze sistemul educaţional prin diferite programe şi proiecte. Şcoala noastră se doreşte în viitor a fi un  mediu incluziv, organizat şi competent, în care se desfăşoară o educaţie de calitate, de tip formal şi nonformal al elevilor.

Ne propunem să păstrăm un standard înalt al politicilor educaționale, să venim permanent în întâmpinarea elevilor noștri, să implicăm părinții în activități nonformale și să strângem legăturile cu factorii locali. Dorim să rămânem în topul școlilor bucureștene și să promovăm excelența. Vrem să construim viitorul împreună!

Rezultate

De-a lungul timpului, școala noastră a obținut rezultate excepționale la aproape toate competițiile școlare la care a participat, câștigând premii și medalii prestigioase la concursuri și activități extracurriculare.

Scurt istoric

Şcoala Gimnazială “Axinte Uricariul”, Scânteia funcţionează în două corpuri: Corpul A, construit în anul 1947  şi modernizat în anul 2012, Corpul B, construit în anul 1962 şi modernizat în anul 2013. Grădiniţa cu Program Normal Scînteia, structură a şcolii cu PJ,  funcţionează în clădirea actuală din anul 1961 şi a fost modernizată în anul 2015. Structura Ciocârleşti, formată din Şcoala Primară şi Grădiniţă cu Program Normal,  a fost construită în 1878 modernizată fiind în anul 2015.

Cine a fost Axinte Uricariul?

axinte-uricariul-1